Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Supercoppa, de hova?

2010.08.20. 16:04 popp

Éppen ideje, hogy a jóérzésű szurkoló számára érdektelen német és angol bajnokságok, valamint a már bő egyhónapja csordogáló nemzetközi szezon kezdete után, az életteli napfényes calcio évad is rajtot vegyen. Viszont a Samp brémai szopása miatt máris fájhat a fejünk a negyedik bl helyért.

Elvileg le se kéne játszani az idén az olasz Supercoppát, mert az Inter elorrozta a bajnoki címet és a kupát is Roma elől, így ha kezdő csapatukba nem is jut talján fiú, a mezükön egy pajzs meg egy korong mégiscsak jelzi, hogy olasz csapat volna a milánói nemzetközi.

Az ütemesen brazilosodó Roma viszont csak megérdemel egy gálameccset a tavalyi Inter kergetésért és ha jól jön ki a csatából mégis csurran egy trófeácska. Szívünk szerint azt mondanánk, hogy simán veszhet a Supercoppa, ha cserébe oda-visszaverjük a nerazzurrit a bajnokságban.

Miivel azonban ez a deal nem adja magát oly egyszerűen, mint ahogy Móricka képzelné és egy jó Inter verés sose rossz, hadd emelje csak Totti magasba a szuperkupát szombat este a Meazzába ünnepelni gyűlő Inter drukkerek szemeláttára. Ha győznénk rögvest hazavágnánk az Inter hatosát  és olyannyira önbizalmukat vesztenék, hogy a bajnokságot is döcögve kezdenék. Be szép is volna, haj!

(A múltheten a Trofeo Tim keretében rendezett egy félidős Inter, Milan és Juve körmérkőzés alatt megtörtént amitől már nyáron féltünk és vuvuzela hangja szólt a lelátóról! Hogy álljon villám abba az élelmes kereskedőbe, aki Európában is terjeszteni kezdte e jó játékát a hülyegyerekeknek -gondolta a sutyerák magában és egy villámcsapás nyomán el is ment a kép. Muterék vörösvári hobbiján ugyanis van Digi, itthon meg streamelhet egész évben a paraszt.)

Az elmúlt szezonban döntelenre jöttek ki az Inter-Roma párharcok. Ősszel a még nem túl acélos Roma bravúros 1-1-et hozott a Meazzában, ahol az Inter játékosai henteltek rendesen, a télen továbbálló Vieira például búcsúzóul még összetörte De Rossi arccsontját. A március végi római találkozást Carlo Zampa csak "roman festa"-ként aposztrofálta a megszokott mértéktartó közvetítésében. Ezen a nehezen feledhető estén De Rossi, Toni, illetve Milito góljai után 2-1-re nyert a Magica egy pontra közelítve az ellenfelet a tabellán nyolc fordulóval a vége előtt.

A kupadöntőn viszont a római fiúk gőzöltek be és osztották szépen az Inter játékosait, főleg miután Milito olyan kiszorított helyzetből rúgott bomba gólt, ahonnan tízből nyolcszor biztos mellé-fölé vágja. A szünetben beálló Totti arcán hamar megláttuk, hogy elgurult a gyógyszere. Ámokfutásának csak méltó lezárása volt a vele meccsek óta szemtelenkedő ifjú botrányhős, Balotelli telibeverése, villant is a piros. Ám azt, hogy e bűn bocsánatos híven jelzte Maicon, aki hátbaveregette a renitens csapattársát fölrúgó római Capitanot.

A két edző, Ranieri és Benitez pályafutásában akad közös pont, mind a ketten irányították Valenciát, sőt La Liga mérkőzésen még találkoztak is a kilencvenesek végén, amikor Benitez még az Extremadurát irányította. Tippünk szerint azombaton az Olaszországban most debütáló Rafa húzza a rövidebbet kettőjük közül és 2-1-re nyer a Roma.

A meccs tehát szombat este fél kilenckor kezdődik a San Siroban és a Digisport közvetíti. A várható összeállításokkal később jelentkezünk.

Továbbra is Forza Lupi!

 

Szólj hozzá!

Címkék: roma

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr262235448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása