Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Buffon elbúcsúzhat a VB-től?

2010.06.17. 11:42 lupetto

  Miután végigszenvedtük végigizgultuk a Paraguay elleni derbyt, melyen egyébként az elért egy pont határozottan felértékelődni látszik (köszönhetően a csoport másik találkozóján látott két, még nálunk is pocsékabb együttesnek), fél szemmel már az előttünk álló mérkőzésekre pisloghatunk.
Vasárnapi ellenfelünk az első meccsén a szlovákokat szívmelengető mód letargiába döntő Új-Zéland lesz és bár kurvára ijesztő a labdazsonglőrködő kiwiknek még a gondolata is, ennél azért jóval komolyabb problémával is szembe kell majd nézzünk a következő napokban. Mert hogy baj az van, mégpedig úgy tűnik igen nagy, egészen konkrétan Buffon a vártnál jóval súlyosabbnaknak mutatkozó sérülése. Aki látta a hétfői meccset még előtte lehet, hogy Gigit a félidőben abszolút váratlanul kellett lecserélni;

"Már a bemelegítés alatt éreztem egy húzódást a bal lábamban, azt hittem izomsérülésem van, de az orvos jelezte, hogy az ülőidegemmel van egy kis probléma. Néhány napja De Rossi is ugyanezzel a problémával küszködött. Remélem játékra alkalmas állapotban leszek Új-Zéland ellen, de csak akkor fogok védeni, ha úgy érzem, hogy a maximumot tudom nyújtani." – nyilatkozta még a mérkőzés után mindig higgadt hálóőrünk, s könnyedsége szinte azonnal megnyugvásba ringatott mindannyiunkat.


 Viszont ami miatt mégis megért egy bejegyzést mindez, az az olasz lapok legfrisebb híre e témával kapcsolatban, mely szerint jóval komolyabb a probléma, mint ahogy azt első körben diagnosztizálták. Úgy tűnik nehezen elkerülhető egy gyors beavatkozás, ami viszont Buffon számára a torna végét jelentené, ráadásul mindezen döntés pillanatnyilag a Juventus orvosi stábjától függ, ami lefordítva kb azt jelenti, hogy Lippi és a csapat ennél nagyobb szarban már nem is lehetne.
És bár sokat kopott Gigi fénye az utóbbi években nagyjából klubjával egyenes arányban és Marchetti tényleg említésre méltó tehetségnek tűnik, de az egyébként is botrányos védelmünk mögül való kiesése akkora káoszt okozhat a csapatnál, hogy azt jobb lenne bármi áron elkerülni. Egy jó kapusra, a neki kijáró kellő respecttel ugyanis égető szükségünk lesz ez kérdésen felül áll, vagy olyan fordulatot kellene vegyen Cannavaro játéka, amire szerintem ne nagyon áltassuk magunkat, abszolút semmi esély nem mutatkozik.

Szerző: Unimuck - lupetto

3 komment · 1 trackback

Címkék: squadra azzurra

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr142088599

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hódos Hajnalka 2010.06.18. 11:04:49

Szomorú téma, jó írás.
Imádom a közhelyeket, ha lehet, élek is velük: Isten kezében vagyunk.

beryl 2010.06.18. 21:03:54

így nyilatkozik 1 profi. remélem még fog játszani a vébén, és ritkán fogom látni, mert az ellenfél kapujánál rugdossák a gólokat vadul. respect!

youlopukku 2010.06.18. 21:28:15

hajni most oszt bennem végképp letisztult,hogy minden rosszban van valami jó.te kezdted...
süti beállítások módosítása