Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

A forduló rangadója: Juventus - Sampdoria

2010.09.11. 23:05 Unimuck

Több szempontból is pikáns rangadó elé nézünk, legfőképp úgy jellemezném, hogy a tavalyi szezon Sampdoriája fogadja az elmúlt év Juventusát az Olimpicóban. Nem sületlenségeket írok, mindössze csak arról van szó, hogy az előző idényben a genovaiak teljesítettek úgy, ahogy a Juve hívei azt elvárták volna csapatuktól, ám a torinóiak csak egy jó középszerű Samp szintet ütöttek meg. A két csapat közti párhuzam folytatódik Marottávalés Del Neri vel is. Az ex-Samp vezetők nyáron áették át székhelyüket Torinóba és most volt csapatuk ellen várják sóvárogva a pontok begyűjtését. A sor folytatódik Pazzini és/vagy Cassano Juve mezbe édesgetésén át a szurkolótáborok egymás elleni utálatán keresztül, s így tovább és így tovább... Ez a találkozó nem csak egy egyszerű összecsapás a pályán, ez ízig-vérig háború a pályán kívül is. Most kiderül melyik gárda a jobb Juventus.

Mindezen dolgokat félretéve is, nem babra megy a játék vasárnap, ugyanis, ha a Juventus nem tudja legyőzni hazai pályán a Sampot, akkor könnyedén felerősödhetnek a szurkolói kritikák Marotta és Del Neri irányába. Az előző fordulóban gyatra játékkal alul maradtak Del Pieróék a Barival szemben, és egy esetleges pontvesztés, ne adj Isten vereség, könnyen lángra lobbanthatja ismét a tavalyi szezon puskaporos hangulatát a szurkolók és a csapat között. Ám jó esetben fordítva is elsülhet mindez, feledtethetik a játékosok az előző fiaskót a drukkerekkel egy, a tavalyi szezonhoz hasonlóan sziporkázó játékkal, amikor is Torinóban 5-1-re győzött az Öreg Hölgy a szárnyaló genovaiak ellen.


Ami a keretet illeti szerencsére eltiltott nincsen, lábadozók viszont vannak, a Buffon, Amauri, Martínez trió, ám nagy örömömre Iaquinta már bevethető lesz. Aquilani debütálására is nagy az esély, utolérte magát erőnlétileg is az exromanista középpályás, olyannyira, hogy akár még a kezdőben is helyet kaphat. Személy szerint nagyon várom a bemutatkozását. A Sampdoriánál nem épült fel sérüléséből Sammarco és Tissone, ám Pazzini játéka sem biztos. Valahogy kibírnám nélküle a holnapi találkozót... Magyar érdekeltsége is van az összecsapásnak, Koman Vladimir a kispadon kaphat helyet a genovaiaknál.

Nagy rangadó előtt áll tehát a gárda és nem engedheti meg magának azt a könnyelműséget,  hogy két forduló után nulla ponttal kullogjon a tabella legalján. Bőven kell, hogy akadjon mi tüzeli a játékosokat, ha más nem, hát ország-világ előtt megmutatni mennyire nekik kellett volna a Samp helyett indulni a BL selejtezőben. S, ha ez még mind nem lenne elég indok, ünnepre készül az egész klub és szurkolói is,  hiszen pontosan 17 esztendővel ezelőtt öltötte magára első ízben az együttes mezét Alessandro Del Piero, s persze mondanom se kell, ez okból vasárnap délután nagyon illene megajándékozni a Capitanót egy emlékezetes ünnepléssel.


Várható kezdők:

Juventus: Storari - Motta, Bonucci, Chiellini, De Ceglie - Krasic, Melo, Aquilani, Pepe - Quagliarella, Del Piero

Sampdoria: Curci - Zauri, Gastadello, Lucchini, Ziegler - Semioli, Palombo, Dessena, Mannini - Pazzini, Cassano

VÉGEREDMÉNY: Juventus 3-3 Sampdoria G.:Marchisio(43), Pepe(50), Quagliarella(67) ill. Pozzi(36,73), Cassano(64)

4 komment

Címkék: juventus

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr342288505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lupetto 2010.09.12. 16:40:57

Borzasztó a védelmetek, Krasic viszont egész jól mozog.
Koman nagy volt az első gólnál

Unimuck 2010.09.12. 17:09:01

@lupetto: Igen, Krasic jó, de még mindig csak kb tudása 60%-át mutatja, nagyon jó lenne, ha beindulna igazán. Jó meccs volt, kár hogy a vége x, jobb volt a Juve. Védelem?! Nem tudom mikor lesz rend. Koman a válogatott meccs után úgy tűnik beindul :)

Kronsen · http://www.himmel.hu 2010.09.13. 10:09:27

kell idő a védelemnek amíg összeszoknak.. meg januárban szerezni kell egy jó balhátvádet. utána rend lesz :)

Unimuck 2010.09.13. 10:35:10

@Kronsen: Taiwot nagyon adnám a Marseilleből!
süti beállítások módosítása