Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Robinho a Milánnál, most akkor ezt így hogyan?

2010.09.01. 13:37 lupetto

Egészen meghökkentő üzleteket kötött a Milan a mercato zárása előtti napokban, ha csak a neveket és a mellettük szereplő összegeket nézzük, Galliani egy hét alatt kiérdemelt egy örökös Santo Subito drapériát a San Siróban. Ibrahimovics kölcsönben opcionális 24 millióval, Robinho 18 millióért  4 évre, nem hiszem, hogy ezt bárki fokozni tudná, az utóbbi évtizedek legnagyobb fogásai ilyen opciók mellett, még a tavalyi Ibra – Eto’o transzfer is csak egy ügyes próbálkozás mindezek tükrében.
 
Viszont most, hogy eltelt a kötelező eufória néhány órája, talán ideje megpengetni a nagy kérdést, akkor ezt most így hogyan a jövőben?
 
Ibra érkezésénél még lehetett fesztelenül sikongatva átfesteni a neve mellé a stadion déli falára 2 éve festett pezzo di merdát valami sokkal magasztosabbra, hiszen úgy tűnt leigazolásával kompletté válik a csapat támadószekciója. Kellett egy igazi bomber középre, aki kiverekszi a helyet magának a Materazzik és Mexesek országában, egy torony, aki kiváló befejezőcsatár is egyszemélyben. Ibrahimovics erre tökéletes. Lubickolhat Ronaldinho és Pirlo labdáiban, ráadásul jobbszélről még Pato is megtámogatja, mindezt úgy, hogy egyértelműen ő van a központban, ennél többet sosem kívánhatott a svéd.
Egyértelmű volt viszont, hogy érkeztével valakinek távoznia kell, Boriello tökéletes alternatívaként ugyan maradhatott volna, de egy excapocannoniere holmi epizódszereppel már nem érhette be, így baráti áron Rómába költözött. No, de jó is ez így, sőt még az sem gond, hogy Huntelaar is odébbállt, elvégre egy jó meccset kivéve percei sem voltak a Milánnál (sem), cserének is csak gyenge opció lett volna. Maradt a kispadon hát egyedül Inzaghi, aki számomra mind közül a legnagyobb, de 37 évesen már csak-csak rábólint a vészbeugró szerepére, olyan balszerencse meg úgyse jöhet, hogy egyszerre dől ki ő is és Ibra is.
 
Aztán jött a mercato utolsó napjának nagy híre; Robinho a Miláné.
 
Hmm..
Olvasom tovább, várnám, hogy melyik brazil klubnak adták kölcsön egyből egy évre, félre, amíg ’Dinho letudja milánói végnapjait, de nem.
Számolni kezdtem, akkor valahogy biztos befér mégis majd, de nem.
Se így se úgy.
Ronaldinho-Ibrahimovics-Pato-Robinho-Pirlo (Boateng, Seedorf)
Öt játékos, kinek egyikéről sem képzelhető el, hogy hajlandó lenne akár a rotáció elvére hivatkozva is mérkőzéseket a kispadon tölteni.
 
- Ronaldinho rádásul Berlusconi legnagyobb kedvence, mindamellett kezd a formája is emlékeztettni legszebb Barcelónás éveire.
- Ibrahimovicson már túl vagyunk, ő kérdés sem lehet.
- Patót nem lehet kihagyni, a Milan pillanatnyilag legnagyobb értéke, plusz még biztos aranylabdás is pár éven belül.
- Pirlo a kispadon? Ugyan már.
- Robinho pedig nyílván nem ezért érkezett, nem mellesleg nem véletlenül menekült hanyatt-homlok Eastlandből.
 
Akkor tehát nem marad más, mint mindannyian egyszerre fent a pályán.
Nem irigylem Allegrit.
És akkor most okoskodjunk vele, ti hogyan csinálnátok?

9 komment

Címkék: milan

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr732264287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.09.01. 14:18:10

Ha viszont Allegri szardíniai működéséből indulunk ki, akkor valószínú, hogy szívbaj nélkül fog rotálni. Mindenesetre úgy emberileg, mint szakmailag szép feladat egy ilyen fiatal edzőnek racionálisan beosztani ezt a támdadó szekciót, ráadásul úgy, hogy mindenki elégedett legyen a helyzetével.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.09.01. 15:16:51

@popp: Szépnek szép feladat, csak teljesíthetetlen. A kis csapatok gond nélküli megszórása, szórakoztató és gólokban gazdag meccseket fog játszani a Milan, de egyszerűen nem látom a lehetőséget a nagy kiugrásra, főleg ilyen lelkületű labdarúgókkal, akik ha nem folyamatosan kezdők, akkor áll a balhé.
Márpedig folyamatosan nem lesznek kezdők.

ulver 2010.09.01. 17:38:03

OFF
nem teveztek valami új dizájn a blognak?
Kicsit elavult már a FIFA2010-es cucc, az alsó linkek is javarészt érdektelenek, nem arról szól már.
ON

ulver 2010.09.01. 17:41:24

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nem fogunk unatkozni.

Október környékén már várhatóak a balhék.
Ronaldinho bulizni jár
Robinho eltűnt, valószínűleg hazaszökött Brazíliába.
Ibra kijelenti, hogy a jövőjét Svédországban képzeli el.
Pirlo fogadkozik, hogy nemsokára formába lendül.
Seedorf visszavonul és/vagy levezet Hollandiában.
Nem fogunk unatkozni.

lehet, ki kellene próbálni Ibrát a kapuban.

lupetto 2010.09.01. 18:09:16

@ulver: elviekben készül hetek óta..
de lehet meg van a következő témák a szavazás fülhöz, ha így halad :)

lupetto 2010.09.01. 22:20:47

@raoul_duke: ügyes, lassan tényleg Galliani lesz az új idol

lupetto 2010.09.02. 10:08:35

A gazzettán ma már 4-2-3-1-el dobálóznak, ha ez igaz, érdemes lesz idén Milan meccseket nézni, kb 5 percenként gólt lő majd valaki.
A védelem kiváncsi vagyok, hogy bírja ezt el, mert, hogy Pirlo például lós.art se fog szűrni, abban biztos vagyok, tehát a bal oldali védekezés egyszemélyben Antonini lesz innentől, vagy Zambrotta esetleg, vagy Papasth...
Szóval ez így még mindig sántít. Ha 4-2-3-1, akkor Ambrosini-Gattuso középen, vagy max az egyik helyén Flamini vagy Boateng, Pirlo meg úgy se marad ki, szóval 4-3-3 lesz a fejem rá, Ronaldinho / Robinho rotával

popp · http://koncertblog.com/ 2010.09.02. 10:32:39

Én is a 4-3-3-ra tippelnék és Pirlo mellett legalább az erősebb ellenfelek ellen fönt lesz két vkp, így ezeken Pato, Ronaldinho és Robinho sem fog egyszerre játszani.
süti beállítások módosítása